Amblem BO

Maćino brdo

20 godina od otkrivanja spomenika.PARASTOS I POMEN POGINULIM BORCIMA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE IZ MJESNE ZAJEDNICE MAĆINO BRDO

Spomenik u Maćino brdo

Spomenik u Maćinom brdu

Kod spomenika pored Društvenog doma  Maćino brdo  u 15.00 časova, organizovan je pomen, parastos i obilježavanje godišnjice od otkrivanja i godišnjice od osveštenja spomenika  poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske iz mjesne zajednice koji svoje živote položiše za Republiku Srpsku, za slobodu svojih porodica, za našu slobodu i slobodu ovih prostora. 2022. godine izgrađena prilazna staza za spomenik.

Otkrivanje spomenika izvršeno je 13.9.2004. godine, a osveštenje spomenika 5.7.2015. godine.

Ugrađena su dva lika poginulih boraca Vojske Republike Srpske.Borbene, vojne i druge zadatke izvršavali  su u 1.prnjavorskoj lakoj pješadijskoj brigadi na ratištima RS. Sahranjeni su u grobljima na području opštine, Maćino brdo i Grabik Ilova.

Spomenik

U ZNAK SJEĆANJA I VJEČNE ZAHVALNOSTI POLOŽENO CVIJEĆE I VIJENCI NA SPOMEN – OBILJEŽJA

  • PORODICE POGINULIH BORACA
  • DELEGACIJA GRADA PRNJAVOR, SA BORAČKOM ORGANIZACIJOM GRADA PRNJAVOR I MJESNOM BORAČKOM ORGANIZACIJOM
  • ZAJEDNIČKA DELEGACIJA GRADSKE ORGANIZACIJE PORODICA POGINULIH I ZAROBLJENIH BORACA I NESTALIH CIVILA, UDRUŽENJA RATNIH VOJNIH INVALIDA OPŠTINE PRNJAVOR I OPŠTINSKOG ODBORA SUBNOR-a PRNJAVOR

NAKON OBRAĆANJA SVEŠTENIKA, VOĐA PROTOKOLA Trivalić Goran, predsjednik mjesne boračke organizacije Maćino Brdo.

POŠTUJMO NAŠU OBAVEZU I NE ZABORAVIMO ONE KOJI ŽIVOTE POLOŽIŠE

     ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU

    POČIVAJTE U MIRU PONOSNO BRAĆO

 ŽRTVE NAŠIH NARODA I NARODNOSTI OPOMINJU DA NIKADA NE ZABORAVIMO PROŠLOST I HRABROST JUNAKA I MUČENIKA OD KOSOVA DO DANAS KOJI NAM PODARIŠTE SLOBODU NA PUTU STVARANJA NAŠE REPUBLIKE SRPSKE.