Dnevne arhive: 7. avgust 2024.

Tomić Srđan

7. avgust 2024.

Pozadinsko obezbjeđenje mob TO opštine Prnjavor

Planiranje intendantske podrške u mobilizaciji TO

Planiranje intendantske podrške činilo jednu od osnovnih funkcija rukovođenja intendantskom službom i bio funkcionalni dio planiranja logističke podrške u TO. Od 1980. godine  planiranje intendantske podrške se obavljalo prema [1].Uputstvo za planiranje intendantskog obezbeđenja u OS, Vojna štamparija, Beograd, 1980.


U radu se daje prikaz modela za izradu plana intendantske podrške  primenom računarske tehnike čime se obezbeđuje izrada plana u skladu sa situacijom u realnom vremenu prema [1].Uputstvu, i uputstvu o operativnoj evidenciji borbene gotovosti i izvještavanju u OSSFRJ, 1974.godine.

1) Dokumenta planiranja 

a) Šema snabdijevanja − oslanjanja kojom su definisane jedinice na intendantskoj podršci. Za svaku jedinicu utvrđuju se brojno stanje ljudstva i proračun utroška obroka hrane po danima i ukupno za period planiranja.
b) Pregled-šema  potreba i obezbjeđenja hranom – služi za utvrđivanje dnevnih potreba u hrani i izvora za njihovu popunu. Potrebe obuhvataju ukupne količine artikala hrane koje nedostaju do norme i za utrošak u periodu paniranja mob, za dva dana-

c) Pregled potreba i obezbjeđenja vodom u kome se iskazuju potrebe u vodi jedinica na šemi snabdijevanja, mogućnosti objekata za snabdijevanje vodom koji se nalaze u zoni dejstva, količina vode koju treba doturiti i vreme dotura.

U prilogu, prvo se daje,  lični sastav jedinica TO u miru i ratu: Nastavite sa čitanjem